Pravilna ishrana - to nije teško: čišćenje organizma uz pomoć jednostavnih jela

Kako je moguće da se očisti tijelo?

Sadržaj:

Ljudsko tijelo upija kao spužva - značajno utiče na negativan uticaj moderne ekološke situacije, uključivanje u dodataka prehrani, zloupotreba visokokalorična hrana, alkohol, stresna iskustva.

Ne možete samo dodatne težine, ali i da se učita sebe toksina i otpada. Jer je san svakog muškarca - vitka, pametna, privlačna ličnost i zdravu kožu. Kako to postići?

Mnogi su došli do zaključka da je najbolji učinak pružanja dijeta za čišćenje organizma. Ovo je jednostavan i efikasan način, zasnovan na upotrebi "prava" hranu.

Tipično, ova dijeta su dizajnirani da očiste tijelo za 10 dana, uz raznovrstan meni može uključivati ​​salate, razne voća i povrća, ribe. Kako bi se održao takva ishrana je lako, ali rezultat će biti impresionirani. Dakle, čišćenje organizma kroz ishranu - šta je to, kako izračunati meni za 10 dana, a to je sirovom hranom dijeta, i razgovarati o.

Tko od nas nije sanjao da se osjećaju lakoće u vašem tijelu, ali ne ide gladan? Ne sjede na kruta dijeti, to je najbolje jesti u pravu!

Osloboditi se višak za tijelo - kome je potreban

Ako kažemo da čišćenje organizma i pravilnu ishranu koristan za sve, onda je teško da se ne slažemo. Štetnih tvari prodiru svih ljudskih sistema, bez obzira na pol, stas i drugih faktora. Stoga, čak i ako je težina normalna, teško da je neophodno da se nada za samostalno čišćenje organizma.

Prebaciti na dijeti da očiste tijelo treba biti oni ljudi koji imaju probleme u probavnom sistemu, obratite pažnju na gubitak apetita, kože i kose ima dosadan izgled, može se pojaviti osip na koži i tamne krugove ispod očiju, faktore - umor, loše raspoloženje.

Posebno dobra ishrana je od velike važnosti za sve one koji žive u nepovoljnim uvjetima okoliša ili rade u nepovoljnim uvjetima.

Dijeta meni za pročišćavanje tijela mogu biti različiti, nutricionisti danas nude razne programe, na primjer, poseban režim ishrane može se čistiti sa određenom organ tijela. Različite programe i vremena - to može biti za 10 dana dijeta za čišćenje tijela, ili sedmodnevni dijetu.

čistoće pravila - ono što je važno

Čišćenje organizma ishrana se zasniva na principu da je ishrana uključuje samo prirodne i čista hrana se minimalno obrađuju. Pravilna ishrana može biti takav - organske žitarice, voće i povrće, orašasti plodovi. To je ujedno i poštovanje brojnih pravila:

• Trebalo bi piti najmanje pola do dva litra pročišćene vode;
  • jesti samo kada glad zaista osjeća;
  • prioritet - sirovi biljne hrane;
  • dijeta izbornik prije i za vrijeme mora uključivati ​​najmanje pet porcija voća i povrća;
  • mliječnih proizvoda - na dnevnoj bazi;
  • šećera i zasićenih masti - je ograničen;
  • hrane sa sintetičke supstance u sastavu treba isključiti.

Da li ja imam tijelo čišćenje dijeta ranije - u ovom slučaju to je bolje da se stručne savjete, kao što je kod zdravih ljudi nema takvih problema - otpada proizvodi dobiveni izlučivanje sistema.

Korisne i štetne proizvode

Prije odlaska na pravilnu ishranu, važno je znati koja hrana pomoći da se očisti tijelo, i koji, naprotiv, to infests. Nutricionisti preporučuju da uključuje hranu mekinje kruh i žitarice, smeđa riža, bilje, gljive, raženi kruh, voće, voće, povrće, voće bombona.

Uz takve proizvode može biti prirodno čišćenje organizma od toksina. Moć da očisti tijelo je da se isključe proizvode od pšeničnog brašna, gazirana pića, kobasice i dimljeno meso, čips, meso i riba polu-gotovih proizvoda, mlijeko, margarin i šećer.

Tjedno čišćenje tijela je najbolje uraditi sa upotrebom sokova. Pogodan krastavac sok od krompira, repe ili squash. Uz sok može organizirati dana čišćenje ili samo jedan dan ili nekoliko puta tjedno, popijte čašu ovog soka svako jutro na prazan želudac.

Voće, bobice, povrće i bilje - Tvoji prijatelji u pročišćavanje tijela!

Čišćenje Dijeta - Side Effects

Prije nego što se odlučite da se presele u meni da očiste tijelo, treba imati na umu da mogu postojati takva blaga neželjenih efekata kao što su umor, učestalo mokrenje, vrtoglavica ili glavobolja, i proljev. Ali ovi faktori mogu se uzeti kao dokaz da je organizam očisti.

Najbolje vrijeme da ode na pravilnu ishranu - vikenda ili praznika. Međutim, na kraju dijeta neželjenih efekata opada i oni će biti zamijenjen osjećaj vedrine i lakoće.

Razmislite o meni

Kao što smo vidjeli, dijeta i čišćenje organizma - stvari su prilično kompatibilni, glavna stvar da odaberete prave proizvode za čišćenje organizma i pravi program. Na primjer, na dan dijeta izbornika 10 može biti:

• meni za prvi doručak: voće i povrće, biljni čajevi, bioyoghurt;
  • izbornika na ručku: orašasti plodovi i sjemenke;
  • meni ručak: juha i variva, to je dozvoljeno uključiti salate da očiste tijelo raznog povrća, obučen s biljno ulje, također dozvoljena upotreba kuvana riba ili jogurt;
  • izbornika na ručak: voće, biljni ili zeleni čaj;
  • meni večera: hrana za čišćenje organizma, u ovom slučaju - jelo od povrća i malo proteina.

Optimalno uključiti pravilnoj ishrani biljne infuzije, koji također doprinose čišćenju pojedinih organa i tkiva. To može biti nevena, čička, sikavice, maslačak, kopriva. Travu treba slomiti, pour kipuće vode i uliti 10 minuta i. Prije upotrebe, soja i pića svake sedmice.

Šta ti znaš o sistemu sirovom hranom dijeta?

Čišćenje organizma za nedelju dana, možete provesti sa ovu dijetu:

• Prvi dan - ujutro prije nego dijeta je klistir, nakon što je cijeli dan održava se isključivo na jogurt, čaša svakih sat vremena prije spavanja biljni čaj;
  • Drugi dan takođe počinje sa klistir, nakon što je cijeli dan se piti sok od sveže ceđenog jabuke prije odlaska u krevet kao biljni čaj;
  • treći dan: svježe voće i povrće, kao i sokove, bez ograničavanja broja;
  • Narednih dana: hrana za čišćenje organizma kao i prethodnog dana, u povrću dodajte ulje povrća.

Sirovom hranom dijeta - novi način da očiste tijelo?

Činjenica da je čuo od mnogih. Dakle, sirovom hranom dijeta je sistem hrane u kojima hrana ne prolaze termičku obradu, koji se koristi u sirovom obliku. Sirove hrane i čišćenja organizma - kako je to moguće?

Stručnjaci ističu da se takvi proizvodi mogu dobiti sve najkorisniji, čime se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i raka, pokreti crijeva. Jede sirovu hranu svake sedmice i povećava odbranu organizma.

Sirove hrane u pročišćavanje zasniva na upotrebi grube sirovo povrće koje zbog bogatog sadržaja vlakana zid piling crijevnih. Međutim, prelazak na sirovu hranu treba da bude postepeno, npr, ljekari vjeruju da optimalno korištenje 60 posto sirovog proizvoda i 40 posto termički obrađena.

Možete alternativno prebaciti na program za čišćenje nedelju dana ili 10 dana.

Na taj način, u korist pravu hranu donosi veliku - oslobađa toksina, uklanja toksine i teške metale, otrove. Također je važno imati na umu da je ishrana da očiste tijelo, bez obzira na to da li traje nedelju dana, ili 10 dana, da li sirovom hranom dijeta podrazumijeva, on mora biti u pratnji dovoljno fizičke aktivnosti, redovne šetnje, da ne osjećaju nedostatak kisika, puni krevet.

Imajte na umu da pravilnom ishranom da očiste tijelo igra važnu ulogu, a ono što dijeta se odlučite, koristeći je da riješi štetnih tvari, poboljšanje kože i njegu kose, podižu raspoloženje i punite energiju.

Video: Riba kotleti

Video Recepti - 2

Video: 5 Prvi koraci u dijeti trening pomoći. Fitness hranu bez ograničenja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Proteinska dijeta za mršavljenjeProteinska dijeta za mršavljenje
Pripreme za pročišćavanje organizmaPripreme za pročišćavanje organizma
Sirovom hranom dijeta - koristi i šteteSirovom hranom dijeta - koristi i štete
Dijeta za čišćenje tijelaDijeta za čišćenje tijela
Posteljina dijetaPosteljina dijeta
Meni dijeta za mjesec danaMeni dijeta za mjesec dana
Kakav riba može jesti na dijeti?Kakav riba može jesti na dijeti?
Oatmeal dijeta - meniOatmeal dijeta - meni
Krastavac dijetaKrastavac dijeta
Japanci dijeta za mršavljenjeJapanci dijeta za mršavljenje
» » » Pravilna ishrana - to nije teško: čišćenje organizma uz pomoć jednostavnih jela